dijous, 7 d’octubre del 2010

JA ÉS PRIMAVERA A TARRAGONA!



Com si de la fabulosa nit de Reis es tractés, la majoria dels tarragonins somien amb que passi aquesta nit i poder obrir el seu nou regal demà al matí: el nou centre comercial de la ciutat. Curiosament, en diferents ciutats, quan s’obre un centre d’aquestes característiques, sempre hi ha qui ho veu tot de color de rosa i qui només hi posa pegues. A l’antiga Tarraco, però, aquestes són pràcticament inexistents, tot són flors i violes al voltant del gegant capitalista. No només per què uns grans magatzems d’aquestes característiques els situen “dins la Champions League de les ciutats comercials de Catalunya” (diari gratuït NoticiesTgn dixit):
sinó també perquè els hi fan un gol a l’etern rival, la veïna ciutat de Reus, capital comercial de la zona per excel·lència (al menys fins el dia d’avui; després, Déu dirà); aquesta ciutat acaba d’estrenar un nou mega hospital amb tecnologia i disseny del segle XXI, està a punt d’inaugurar un nou palau de fires i convencions, i enllestint la nova facultat d’arquitectura, entre altres equipaments importants, però... ah, no disposen d’un Corte Inglés: quin poc glamour, amics! Segur que des de la capital del Baix Camp més d’un enyora una marca que fos capaç de fer ombra al Corte Inglés, com la desapareguda (fagocitada pel seu rival) Galerías Preciados. D’existir aquesta, de ben segur que l’Ajuntament de Reus vendria la seva ànima (i requalificaria el que fos necessari) per tal de poder seguir potenciant l’eterna rivalitat del Camp de Tarragona.



De totes maneres, els ganxets no s’han adormit i han trobat una fòrmula per contrarestar l’impacte de Tarragona en pocs mesos: un centre comercial de botigues, construït per Metrovacesa. De totes maneres, no se sap com sortirà l’invent (davant la solvència contrastada del Corte Inglés, sobretot), però de ben segur que al moment de la seva inauguració la faràn ben sonada.

Mentrestant, les més afavorides són les grans empreses que es deixen estimar per la política i la ciutadania d’ambdós ciutats. Tal qual proposaven els de Polònia per a la Generalitat de Catalunya. Senyores i senyors, comença el partit consumista del segle!!